BAM Infra Verkeerstechniek en Nedap voorzien Nederlandse steden van oplossing rondom reguleren verkeersstromen

July 26, 2021

Om een stad veilig en leefbaar te houden, kiezen steeds meer steden voor het weren van voertuigen in bepaalde zones. Echter moeten deze zones wel bereikbaar blijven voor hulpdiensten en leveranciers. Met flink wat gezamenlijke ervaring, bieden BAM Infra en Nedap Identification Systems een passende oplossing voor Nederlandse steden rondom het automatiseren en reguleren van verkeersstromen.

Toenemende druk op verkeersstromen

De snelle bevolkingsgroei die wereldwijd plaatsvindt, brengt meerdere uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld in het verkeer, waar het toenemende aantal vervoersmiddelen druk veroorzaakt op de doorstroming. Zeker in binnensteden met een smalle infrastructuur en een historisch stadscentrum is het uitdagend om de doorstroming van verkeer op een veilige manier te laten verlopen.

Jarenlange samenwerking automatische voertuigregulering

Veel steden en gemeenten kiezen er dan ook voor om onnodig (voertuig)verkeer te weren in zones die hierdoor veiliger en aantrekkelijker worden. Echter moeten deze zones wel makkelijk bereikbaar blijven voor hulpdiensten, leveranciers en overige geautoriseerde voertuigen. BAM Infra Verkeerstechniek en Nedap Identification Systems kennen inmiddels een jarenlange samenwerking rondom voertuigtoegang in steden en bieden al een doeltreffende oplossing voor Nederlandse steden.

BAM Infra kent expertise rondom verstedelijking en mobiliteit

BAM Infra beschikt over jarenlange ervaring in infrastructurele verbindingen in Nederland. Als systeem integrator en consultant bieden zij advies en complete oplossingen voor Nederlandse steden rondom verstedelijking en mobiliteit. Wanneer het gaat om het reguleren van verkeer in stadcentra, werken zij nauw samen met Nedap Identification Systems.

Nedap's MOOV City Access

Nedap’s MOOV City Access platform biedt een eenvoudige oplossing om te controleren wie er naar binnen mag en wanneer. Dit proces wordt volledig geautomatiseerd. In de MOOV software stel je simpel je toegangsbeleid vast, kies je vervolgens op welke manier je een voertuig en/ of bestuurder wilt identificeren en zorgen BAM Infra en Nedap ervoor dat steden beschermd zijn tegen onbevoegde voertuigen, vanuit zowel veiligheidsaspect, leefbaarheid en vanuit een milieuoogpunt.

Samen hebben de partners al vele Nederlandse steden voorzien van een op maat gemaakte oplossing rondom verkeersstromen in binnensteden. Denk aan steden als Den Haag, Oss, Hilversum, Nieuwegein, Barendrecht, Dronten, Huissen, Venray, Valkenburg, Sittard Geleen en Venlo.

“Veilig en in één keer goed is een regel die BAM Infra verkeerstechniek boven aan het lijstje heeft staan, om dit te kunnen garanderen zijn professionele en betrouwbare partners zoals Nedap Identification Systems met hun specifieke kennis en apparatuur onmisbaar. Het is daarom goed om te weten dat wij als BAM-infra verkeerstechniek bij het ontwerpen, implementeren en onderhouden van stadstoegangsystemen, al jarenlang kunnen vertrouwen op de kennis en professionaliteit van onze vaste partner Nedap Identification Systems.”
Gerrit van Ballegooijen, projectleider productgroep Beweegbare Fysieke Afsluitingen bij BAM Infra Verkeerstechniek

“De langdurige, prettige samenwerking als ook de professionele en technische expertise van BAM Infra Verkeerstechniek BV resulteren in een succesvolle partnership tussen de BAM en Nedap. Een partnership die leidt tot goede adviezen aan gemeentes met betrekking tot het ontwerpen, implementeren en onderhouden van stadstoegangsystemen.”
Michiel Rijssemus, Business Development Manager bij Nedap Identification Systems