Al meer dan 15 jaar succesvolle samenwerking tussen Nedap en ST&D Apeldoorn B.V. voor regulering van voertuigstromen in binnensteden

July 18, 2023


Toenemende druk op verkeersstromen, maar toch een veilige en leefbare binnenstad creëren? ST&D Apeldoorn B.V. en Nedap Identification Systems bieden een totaaloplossing voor het automatiseren en reguleren van verkeersstromen in binnensteden. Deze twee business partners werken al meer dan 15 jaar samen en zijn tot op de dag van vandaag succesvol gebleken. Dankzij de opgebouwde kennis en ervaring bieden ST&D en Nedap doeltreffende en innovatieve oplossingen voor het reguleren van voertuigtoegang en voertuigstromen in Nederlandse steden.

Toenemende voertuigstromen in binnensteden

Met bijna 9 miljoen personenauto’s en 2 miljoen bedrijfswagens kent Nederland grote hoeveelheden voertuigstromen. Vooral in binnensteden neemt de druk op verkeersstromen toe. Dit komt doordat er steeds meer voertuigen toegang willen krijgen tot de stadscentra om te werken, te wonen, te bevoorraden of om inkopen te doen. Het gevolg: drukte in de (vaak) smalle straten en ongereguleerde verkeersstromen. Hierdoor kan de leefbaarheid en economische aantrekkelijkheid van een stad snel achteruitgaan. Gemeenten staan voor een uitdaging om de doorstroming van verkeer op een veilige en probleemloze manier te laten verlopen en ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde voertuigen toegang hebben tot de binnenstad.

Jarenlange expertise en samenwerking in automatische voertuigregulering

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om delen van de binnenstad af te sluiten voor onnodig verkeer om een bereikbare en leefbare stad te creëren. Toch moeten bepaalde zones wel gemakkelijk bereikbaar blijven voor bijvoorbeeld bewoners, hulpdiensten, leveranciers en andere geautoriseerde voertuigen. Maar hoe zorg je hiervoor? ST&D Apeldoorn B.V. en Nedap Identification Systems kennen inmiddels een jarenlange samenwerking en bieden een totaaloplossing voor het automatiseren en reguleren van verkeersstromen in steden.

Meer dan 25 jaar ervaring op gebied van toegangstechniek

ST&D Apeldoorn B.V. staat bekend als expert voor het leveren van totaaloplossingen voor gecontroleerde toegang en biedt hoogwaardige producten. ST&D bestaat al meer dan 25 jaar; het bedrijf heeft een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van beweegbare, fysieke afsluitingen. Dynamisch afsluiten in combinatie met kentekenherkenning, toegangscontrole en overige elektronicatoepassingen; het Apeldoorns bedrijf is al meer dan 25 jaar één van de weinige Nederlandse producenten in deze markt. 

“Al ruim een kwart eeuw bedenken, bouwen en onderhouden we oplossingen op gebied van toegangsdosering en toegangscontrole. Mede door de sustainable producten van Nedap kunnen wij een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers. Dat blijkt onder andere uit het feit dat wij voor een heel groot deel van de Nederlandse gemeentes een veilige stadstoegang mogen verzorgen.” Ben Siebes, Commercieel Directeur, ST&D Apeldoorn B.V.

Gecontroleerde voertuigtoegang met Nedap’s MOOV City Access

Nedap’s MOOV City Access platform is een cloud platform dat specifiek ontwikkeld is voor het beheer van voertuigtoegang in stedelijke omgevingen. Met deze oplossing kan je eenvoudig controleren wie er naar binnen mag en op welk moment. In de MOOV software stel je simpel het toegangsbeleid vast, kies je vervolgens op welke manier je een voertuig en/of bestuurder wilt identificeren en zorgen ST&D en Nedap ervoor dat alleen geautoriseerde voertuigen bepaalde zones kunnen betreden waarvoor toestemming is verleend. Doordat dit proces volledig geautomatiseerd is, heb je er zelf geen omkijken meer naar.

“De reeds jarenlange strategische samenwerking tussen ST&D en Nedap Identification Systems heeft geresulteerd in een veilige, beheersbare en schaalbare stadstoegang oplossing die reeds is uitgerold in veel steden en gemeentes in Nederland, om zo een leefbare stad te creëren en voertuigdoorgang te beperken tot noodzakelijk verkeer. De combinatie van Nedap’s MOOV City Access oplossing en stadsafsluitingen, en implementatie en installatie van ST&D, biedt steden en gemeentes in Nederland een betrouwbare, bewezen oplossing nu en voor de toekomst.” Evelien O’Sullivan, Proposition Manager MOOV, Nedap Identification Systems

Bereikbare en veilig stadscentra

ST&D en Nedap hebben al vele Nederlandse steden voorzien van een op maat gemaakte oplossing om verkeerstromen en voertuigtoegang te reguleren, zoals gemeente Kerkrade. Recent koos de gemeente Arnhem voor de totaaloplossing van deze twee business partners om verkeersstromen te reguleren en voertuigen gemakkelijk toegang te verlenen tot het historisch stadscentrum. ST&D ontwikkelde een totaaloplossing om meerdere gebieden in het stadscentrum autoluw te maken door stadsafsluitingen te voorzien van bollards. Nedap’s MOOV City Access platform werd geïntegreerd om te bepalen waar en wanneer iemand geautoriseerd toegang krijgt. Daarnaast werden Nedap’s lange afstandslezer TRANSIT en kentekenplaatcamera ANPR Lumo ingezet voor het identificeren van voertuigen en bestuurders.

De jarenlange samenwerking tussen ST&D en Nedap heeft gezorgd voor grote kennis en expertise op het gebied van regulering van voertuigstromen. ST&D en Nedap kijken er naar uit om andere Nederlandse steden en gemeenten te helpen in het bereikbaar en leefbaar houden van hun stad.