Zorgeloos en veilig toegang voor nood- en hulpdiensten met TRANSIT 112

September 7, 2021

In binnensteden staat de veiligheid van winkelend publiek en toeristen voorop. Vaak worden dynamische afsluitingen, zoals slagbomen, inzinkbare pilaren of schuifhekken geplaatst om ongewenst bezoek te weren. Dat is ook op andere plekken het geval, zoals op bedrijventerreinen en recreatieparken. Maar hoe ga je om met nood- en hulpdiensten die altijd toegang moeten krijgen? En hoe zorg je ervoor dat de toegang soepel en veilig verloopt? Maak kennis met TRANSIT 112.

TRANSIT 112: wanneer elke seconde telt

Voor een zorgeloze en veilige toegang voor nood- en hulpdiensten heeft Nedap de oplossing: TRANSIT 112. Nedap biedt met haar lange afstand identificatie technologie de mogelijkheid om nood- en hulpdiensten snel, veilig en betrouwbaar toegang te verlenen zonder dat het voertuig hoeft te stoppen. Dit is cruciaal in (kritieke) situaties wanneer elke seconde telt!

Hoe werkt het?

TRANSIT is een lange-afstandslezer die transponders tot op 10 meter afstand kan identificeren. Deze TRANSIT lezer wordt voorgeprogrammeerd voor een specifieke RFID-tag die een 112 codering bevat en wordt toegewezen aan hulpdiensten. De hulpverleningsvoertuigen zijn dan uitgerust met een RFID-transponder. Er zijn twee soorten voertuig transponders beschikbaar: een transponder die met een zuignap aan de binnenzijde van de voorruit van het voertuig wordt bevestigd en een vaste transponder gevestigd achter de grille van een voertuig. De combinatie van de TRANSIT lange-afstandslezer met een voorgeprogrammeerde 112 transponder zorgt voor 24/7 doorgang van nood- en hulpdiensten.

TRANSIT 112 kan geïntegreerd worden als stand-alone oplossing, aangesloten worden op slagbomen of op bestaande parkeermanagement- of toegangscontrolesystemen. Welk merk of type toegangscontrolesysteem is niet van belang. Wanneer een voertuig, voorzien van een TRANSIT 112 transponder, op de poort komt afrijden, gaat die automatisch open zonder dat het voertuig hoeft te stoppen. In het geval van een kritieke situatie, kunnen nood- en hulpdiensten alle voertuig barrières automatisch, snel, veilig en zonder vertraging passeren.

Inzetten op elke gewenste locatie

Overal waar een afsluiting gewenst is, kan TRANSIT 112 ingezet worden. Het is een ideale oplossing voor situaties waar veel mensen bij elkaar komen, zoals:

Voordelen op een rijtje

Zorgeloos en veilige toegang in diverse steden

Nedap’s TRANSIT 112 oplossing heeft zich op diverse plekken al bewezen. Zo zijn verscheidene recreatieparken in Nederland al voorzien van TRANSIT 112. Ook heeft een groot aantal steden, waaronder Venlo, Den Haag en Roermond, TRANSIT 112 geïmplementeerd om nood- en hulpdiensten snelle toegang te bieden tot voetgangersgebieden in de stad waarvoor toegang beperkt is.

"Voor nood- en hulpdiensten is het cruciaal dat zij zo snel mogelijk op hun plek van bestemming kunnen komen, waarbij de veiligheid voorop staat. Wij zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen met onze TRANSIT 112 oplossing, die speciaal is ontworpen om directe, snelle en veilige toegang te verlenen tot afgesloten gebieden, zoals (binnen)steden, recreatieparken of bedrijventerreinen. Want elke seconde telt!"
Michiel Rijssemus, Business Development Manager at Nedap Identification Systems


Naadloze aansluiting op het Nedap MOOV platform voor voertuigtoegangscontrole

Zijn er naast nood- en hulpdiensten nog andere typen voertuigen en bestuurders die toegang tot het afgesloten gebied vereisen? Dan is de combinatie van TRANSIT 112 met het Nedap MOOV platform een uitstekende oplossing. Dit platform geeft gebruikers op een hele eenvoudige en effectieve manier de controle over welke voertuigen een gesloten gebied, zoals een binnenstad, vakantiepark of parkeerterrein mogen betreden.


We komen graag met je in contact!

Wil je weten of TRANSIT 112 voor jouw situatie mogelijk is? Of wil je meer weten over deze oplossing en heb je aanvullende vragen? Neem contact met ons op!