FAAC en Nedap reguleren samen verkeersstromen in binnensteden

June 7, 2021

FAAC en Nedap slaan de handen in één om de aantrekkelijkheid van stadscentra in België te optimaliseren. Als gevolg van verstedelijking ontstaat er namelijk een grote druk op de doorstroming van verkeer in binnensteden. Samen bieden de business partners een totaal oplossing om verkeersstromen te reguleren, zodat de stad veilig en leefbaar blijft.

Druk op verkeersstromen in binnensteden

Door de snelle groei van steden, groeit niet alleen de bevolking, maar ook het aantal voertuigen. Dit creëert een grote druk op de doorstroming van het verkeer, voornamelijk in binnensteden. Met name in steden met een historisch stadscentrum en kleine, smalle straatjes is het een uitdaging om de doorstroming van verkeer op een veilige en probleemloze manier te laten verlopen.

Steeds meer steden en gemeenten kiezen daarom voor het uitsluiten van voertuigen in bepaalde zones. Echter moeten deze zones wel gemakkelijk bereikbaar blijven voor bijvoorbeeld leveranciers en hulpdiensten.

Nedap en FAAC voorzien steden van totaal oplossing

Nedap Identification Systems en FAAC slaan de handen in één om Belgische steden te voorzien van een oplossing voor deze uitdaging. Nedap kent jarenlange wereldwijde ervaring in het identificeren van voertuigen en bestuurders. FAAC staat bekend als expert op het gebied van complete oplossingen voor het regelen van gemotoriseerd verkeer in steden en het integreren van zowel hardware als software.

“De combinatie van de hoogwaardige FAAC verzinkbare palen en regelzuilen met de NEDAP Moov sturing en hun uniek cloud-based bedieningsplatform biedt steden en gemeenten de ultieme oplossing voor een gecontroleerde verkeersdoorstroming. De hoogwaardige materiaal keuze en de minimalistische vormgeving staan garant voor een discrete integratie van de installatie in het straatbeeld.”
Willem Bakelandt, Project Manager bij FAAC Benelux.
“De samenwerking tussen Nedap en FAAC is ontzettend goed nieuws voor gemeenten omdat deze hoogwaardige toegangscontrole technologie en diepgaande kennis over hoe deze te integreren samenbrengt in één aanbod. Het is de combinatie die zorgt voor een zorgeloze ervaring, zowel tijdens als na de implementatie.”
Daniël Nijkamp, Propositie Manager MOOV bij Nedap Identification Systems.

Recent koos Antwerpen deze oplossing

Recent koos de gemeente Antwerpen voor de totaaloplossing van de twee business partners.
FAAC ontwikkelde een totaaloplossing om meerdere gebieden in het stadscentrum autoluw te maken, door 50 doorgangen te voorzien van bollards. Nedap’s MOOV City Access platform wordt geïntegreerd om te bepalen waar en wanneer iemand geautoriseerde toegang krijgt. Daarnaast worden Nedap’s lange afstandslezer TRANSIT en kentekenplaatcamera ANPR Lumo ingezet voor het identificeren van voertuigen en bestuurders. Wilt u meer weten over dit project? lees dan hier verder.

Dankzij hun jarenlange kennis en expertise op het gebied van regulering van zowel voertuigen en mensenstromen, kijken FAAC en Nedap er naar uit om andere Belgische steden en gemeenten te overtuigen en helpen in het beveiligen van hun aantrekkelijke stadcentra.